teriyakibadet kyllingfilet



Ovnen på 225 grader.

Prøver å få til gode asiaimpregnerte kyllingfileter. Leter etter den perfekte oppskrift, men i dag ble det en litt juksete variant. Ris er jo det rette valg til dette, men har et barn som ikke er så glad i det, så her ble det båtpoteter til.


Begynn med å blande:
:
1 fedd knust hvitløk
Saft av en lime
½ dl Teriyakisaus/marinade (denne gang fra flaskealtså)
Ha i 3 kyllingfileter skåret i strimler
Dette marineres en times tid på benken, eller fra morgenen i kjøleskapet.

Ta kjøttet opp og legg det i en liten form, med mer saus og sesamfrø over.
Skjær 3-4 store poteter i båter, skyll og tørk dem. Bland med olivenolje salt og pepper, gjerne annet krydder som du liker. Brukte sitronpepper og peppermiks i dag. Dette gjøres direkte i en ildfast form. Om man vil grise mindre kan det blandes i en pose.


Sett potetene først i ovnen. Etter femten minutter kan kyllingen gå inn. La det stå 15-20 minutter til. Gjerne varmluft på slutten, om det ser litt blast ut.



















I dag ble det salat, sweet chillisaus og gresk dressing til. Sistnevnte selvsagt helt unødvendig, men synes det er veldig godt til båtpoteter. Duger også fint som del av en buffé.

Kommentarer

  1. Noen katter som hadde lyst å smake ser jeg :D

    SvarSlett
  2. hehe, de sitter alltid klare. myggen har fast plass på stolen :)fikk noen slimser med kyllingfilet seff.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar