Dette har vært en favoritt siden jeg var liten. Heldigvis
fått min sønn til å like det, han måtte tidlig krøkes. I begynnelsen ville han
ikke ha løk på, men alt det andre skled rett ned. Det er vel mange varianter av
tilbehør, men vi er vant til rå løk, sylteagurk, rødbeter, kapers, og
eggeplomme. Salt og pepper selvsagt. Har lyst å teste ut revet pepperrot på
neste gang, var bare det å huske å kjøpe. Selges jo ikke akkurat overalt
heller.
400 gr karbonadedeig (eller skrapet filet)
1 romslig løk, helst rødløk.
Sylteagurk, omtrent halve mengden i forhold til løken.
Syltede rødbeter, samme mengde som sylteagurk
4 ss kapers
4 egg
Maldonsalt
Nykvernet pepper.
Hakk løk, sylteagurk og rødbeter ganske smått. Del kjøttet i
4 like deler som klappes til karbonader og ”smøres” utover brødet. Salte og pepre.
Ha over løk, agurk, rødbet og kapers, eller server ved siden av så alle kan ta
på ønsket mengde selv. Skill eggene og spar hviten til noe annet, plommen på
toppen av smørbrødet, evnt liggende i halve skallet. Knus plommen før du begynner å spise. Ha
gjerne salt og pepper på toppen også.
Er ikke så glad i øl til mat, men akkurat her er pils godt
til synes jeg.
Kommentarer
Legg inn en kommentar