Camillas vetekaka






Superkjapp kake uten egg. Fra Cammamats svenske skolekjøkkenkokebok på 70-tallet.
Dette er oppskriften fra boken (fornorsket):





Vetekaka

Sett på ovnen på 200 grader og husk å vaske hendene.


Smør og strø en form, ca 20-22 cm. (bruk mel her)

4 dl hvetemel
1 dl sukker
2 ts bakepulver
1 ts malt kardemomme

Bland dette sammen

Smul i 100 gr margarin/smør

Rør så i 2 dl melk (og ha deigen over i formen)

Strø perlesukker på toppen (må kjøpes i Sverige for de norske er gjennomsiktlige og ser bare teit ut )
Jeg hadde ikke svensk sukker, så brukte demerarasukker (turte jo da ikke bruke norsk perlesukker).

Steker midt (eller et hakk ned) i ovnen i ca 30 min. Sjekk med bakenål.
Kan gjerne fortæres varm/lunken. Er nok best samme dag. Er ingen fare for at det blir noe igjen å spare, egentlig.
















Camilla vil nok synes det ser teit ut med demerarasukker oppå også, og kan være enig i det, men godt smakte det iallefall. Og borte var den før den rakk å bli kald :)

Så pen skal den egentlig se ut.

Kommentarer

  1. Enig, teit men tror det er bedre med demerasukker en norske perlesukker assa :P

    SvarSlett

Legg inn en kommentar