mine greske boller


Dette er superdigg. Pleier alltid slumpe, så greit å få notert det ned. Det fikk jeg til idag.









4-500 g kjøttdeig (evnt blanding okse/svin)
2 skiver brød/loff (uten skorpe) eller en god neve strøbrød(1 dl)
1 egg
2 store skjeer naturell yoghurt (kan godt bruke den vanlige)
2-3 fedd knust hvitløk
En bunt persille
2-3 ts kummin (spiss-)
1 ts salt
1,5 dl vann/melk
En god del nykvernet pepper
Sumac



Kjøttdeigen blandes med oppblødt brød (melk/vann) eller strøbrød, egg, hakket persille, hvitløk, yoghurt, kummin, salt og pepper. 1-2 dl væske has i. La stå og trekke smak mens potetene gjøres klare.
Disse skal skjæres i båter(med skallet på), vaskes, tørkes med håndkle/papir, puttes i pose med olivenolje, salt, pepper og evnt urter. Ha dem i en ildfast form (de fikk selskap av sjalottlauk og paprika idag)og i ovnen på 225 grader. De trenger ca 40 minutter for å bli ferdig. Vend om etter behov.
Form boller med to teskjeer og brun dem i olje i en panne. Ha dem i en ildfast form, strø sumac over og sett i ovnen med potetene de siste 10 minuttene, så de blir stekt igjennom.



Serveres med

Dip 1: yoghurt og gresk dressingmiks.
Dip 2: tyrkisk yoghurt blandes med sweet chillisaus og hvitløk (her kan rømme/kesam brukes).
Og selvsagt tomatsalat.


Jeg tørker og finmaler gammelt brød (foodprosessor'n), fint som grovt. Supert som strøbrød.

Kommentarer

  1. Var veldig lik Köfte ;) så er det jo naboland og da ;)

    SvarSlett
  2. hehe, kanskje de ikke er så greske. grek-ish. har jo aldri hatt noen oppskrift, bare blitt sånn etterhvert, via noen kruttsterke saker.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar