nå blir det andre boller...


Da må man også her i huset til med bollebakst, i anledning fastelavn. Fant frem den "minste" oppskriften på boller (gidder ikke ha mange til overs), det var den fra skolekjøkkenet.




Gir ca 16 boller.(Oppskriften sier 32, men det må være mikroskopiske boller...Skolen har alltid vært nøysomme på skolekjøkkenbudsjettet...)


Sett ovnen på 250 grader.

Smøret smuldres i melet (i en bolle). Blant inn sukker og kardemomme. Varm melken til ca 40 grader og bland med gjæren (37 grader om det er fersk gjær). Knas godt sammen. Gjerne i maskin.
Plast over, heves, trilles ut (mer mel?), legges på bakepapirkledt bakeplate. Sleng et rent håndkle over. 
Heves så en gang til. Når bollene er blitt store og flotte pensles de meg sammenpisket egg, og stekes midt i ovnen, ca 8-10 min. (pen farge).

De som ikke skal bli fasteboller, spises varme. Fastebollene (og evnt uspiste) fryses til i morgen.







Siden det er lørdag stappet vi inn lys kokesjokolade i et par, til sønnen, og rosiner i noen til meg. Utfordringen er da å velge riktige når de er stekt, så ikke de nevnte havner i frysen. 

Triller ut på komfyrtoppen, lettere + at jeg ikke har så god plass på kjøkkenet.





Kommentarer

  1. Hei. Endelig noen som har den oppskriften. Har du oppskrift på rundstykker og horn fra skolekjøkkenet boka også?

    SvarSlett

Legg inn en kommentar