En gammel klassiker som har kommet til heder og verdighet
igjen. En favoritt også hos ungdommen. Vi er to personer på denne, og alt blir
borte, men drøyer man med brød rekker den nok til flere. Eller om man ikke er
blitt skrubbsulten av å vente.
Dette trenger man:
Dette trenger man:
3 ss smør
3 ss hvetemel
3 dl melk
4 eggeplommer
Pepper
3-4 dl revet smakfull ost (i dag ble det en blanding av
edamer, jarlsberg og parmesan). Fint å få brukt opp rester
4 eggehviter
- - Og suffléform, blir neppe særlig vellykket uten
det.
Sett ovnen på 200 grader, med risten nest nederst rille.
Smelt smøret, ha i melet og spe med melk til en tjukk hvit saus, la den koke 5-10 minutter. Ta fra platen og rør i eggeplommene, så den revne osten. Bland dette forsiktig med de stivpiskede eggehvitene i bollen.
Smør en suffléform og ha røren oppi.
Stekes sporenstreks, i ca 40 minutter. (ikke rør ovnsdøren).
Den er ferdig når den har blitt gylden, høy og flott.
Kommentarer
Legg inn en kommentar