ostesufflé


En gammel klassiker som har kommet til heder og verdighet igjen. En favoritt også hos ungdommen. Vi er to personer på denne, og alt blir borte, men drøyer man med brød rekker den nok til flere. Eller om man ikke er blitt skrubbsulten av å vente.




Dette trenger man:
3 ss smør
3 ss hvetemel
3 dl melk
4 eggeplommer
Salt
Pepper
3-4 dl revet smakfull ost (i dag ble det en blanding av edamer, jarlsberg og parmesan). Fint å få brukt opp rester
4 eggehviter
-          - Og suffléform, blir neppe særlig vellykket uten det.

Sett ovnen på 200 grader, med risten nest nederst rille.


Pisk eggehvitene stive i en romslig bolle (så det blir plass til ostesausen i tillegg ).

Smelt smøret, ha i melet og spe med melk til en tjukk hvit saus, la den koke 5-10 minutter. Ta fra platen og rør i eggeplommene, så den revne osten. Bland dette forsiktig med de stivpiskede eggehvitene i bollen.


Smør en suffléform og ha røren oppi.
Stekes sporenstreks, i ca 40 minutter. (ikke rør ovnsdøren). Den er ferdig når den har blitt gylden, høy og flott.

Spises med en gang, da den synker sammen veldig fort.

Salat (gjerne med masse tomat, oliven og feta), og da brød om man ønsker det.





Kommentarer