ostevaffelsmørbrød



Nok et gjenganger fra barndommen. Fra hytte uten strøm, men propankokeapparet hadde vi, og ekte vaffeljern. Som måtte snus, og det oste og tok fyr i fettet som smeltet. Men himmelsk smakte det, som f.eks kveldskos til teen. Brukt opp gammelt brød fikk man også gjort. Dette lages fortsatt med ujevne mellomrom her i huset. Sennep, ost og skinke er jo en klassiker. Salami, ketchup, oregano og ost smaker nesten pizza..


Før osten kom på..
Med litt småfysen sønn ble det disket opp etter hans ønske: skinke, ost og tacosaus/salsa på den ene, og salami, løk, ketchup og krydder på den andre. Legges mellom to brødskiver. Har man gammeldags vaffeljern må man smøre utsiden av brødskivene, inni behøves ikke. Legges midt i jernet. Jo flatere man klarer og presse dem, jo bedre blir de. Her må man bruke litt makt. Stekes til de får god farge. Klippes i snipper.




Utviklet videre med f.eks pesto, ajvar, dijon, tomat, rødløk, løkmarmelade, paprika... Alt som passer med ost. Flere typer ost, feta. Kjøtt trenger man slett ikke. Lurt å ikke ha altfor mye fyll på hvert smørbrød, da det vil tyte ut når man presser sammen.



Kommentarer

  1. Morsom versjon og kulere en en vanlig toast ;)
    Nå fikk pusene smake??

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar