Vannbakkels er gøy å lage. Det er enkelt og raskt å lage, og smaker veldig godt. Man kan fylle med eggekrem om man ønsker det, men jeg synes det er best med kun melisglasur. I tillegg lages det av ingredienser man har i hus, så her trengs ingen planlegging.
Vannbakkels- /Waleskringle
Sett ovnen på 250 grader.
Kok opp 1/4 l vann med 125 g margarin (jeg får den ikke til med smør av en eller annen grunn)
Rør i 125 g hvetemel.
Ta gryten av platen.
4 egg røres i, et om gangen (via en kopp, så jeg er sikker på jeg ikke får med noe skall).
Fordeles i kringlefasong på et bakepapirkledt bakebrett.
Letteste er å ha deigen i en plastpose og klippe et hull i ene hjørnet,
og sprut ut (for oss som ikke har fancy-schmancy utstyr;).
Stek først i 250 grader i 5 min.
Skru ned til 200 grader og stek videre i 15 min (til den har vokst og ser gylden ut).
Min ovn er litt lite trøkk i, så jeg har ovnen på nærmere275 og 225 grader.
Døren må ikke åpnes under stekingen
Den vokser ganske mye i ovnen |
Den kan selvsagt pyntes penere enn jeg har gjort,
men i vår familie er det tradisjon at den skal være litt mislykket :)
Hahaha tradisjon at den skal se misslykket ut ;) den var ny hahaha dårlig unnskyldning assa :P
SvarSlettTakk for oppskrift :D den skal lages en dag snart mmmm
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlett