lunsjhorn/innbakte godsaker



Hender jo man mangler både brød og inspirasjon til matpakkelunsj. I tillegg har man jo saker som synger på siste vers. Kombinasjonen her og tid til overs ble til disse. Kjekke å ta ut av frysen om morgenen.



Deig:

1 pk gjær
5 dl lunkent vann
2 ss nøytral olje
1 ts salt
2 dl fibra
2 dl havregryn
5  dl hvetemel  (+ litt til utbaking)
Gjæren løses opp i lunkent vann, tilsatt olje og salt. Har så i havregryn, fibra og mesteparten av hvetemelet, til passe deig. Heves til dobbelt størrelse. 

Sett ovnen på 225/250 grader

Del deigen i tre  kuler som kjevles flate og deles i snipper (se bilde) etter ønsket størrelse (jeg fikk 8 av hver deigklump).






Ha på f.eks følgende:

Fyll 1:
-Kremost, urter
-Salami
- Rødløk i skiver

Fyll 2:
-Ost
-Skinke
-Dijon
-Paprika/tomat

Fyll 3:
-Tacorester (kjøtt, mais, salsa, ost)
(Disse er nok best varme.)


Rull sammen (klem endene litt, så det blir så tett som mulig) og etterhev. Pensle med egg og ha på pynt (mest for å skille dem): nigellafrø på salami/sesam på skinke/revet ost på tacofyllet. Her kan selvsagt andre frø (med mer) brukes.
Stek dem i ca 10-12 minutter.
Serveres nystekte. Frys ned ønsket mengde når de har blitt avkjølt.
Utmerket i matpakken(de tiner innen lunsjtid), eller ved siden av suppe(ville da frest dem opp litt i ovnen).

 




Kommentarer

  1. Mmmmm disse må jeg teste en dag

    SvarSlett
  2. jupps, de ble veldig bra. kan jo putte mye rart inni dem. kan med fordel lages litt større så det blir plass til mere fyll. fyll er fest vettu ;)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar