Hender jo man mangler både brød og inspirasjon til matpakkelunsj. I tillegg har man jo saker som synger på siste vers. Kombinasjonen her og tid til overs ble til disse. Kjekke å ta ut av frysen om morgenen.
1 pk gjær
5 dl lunkent
vann
2 ss nøytral
olje
1 ts salt
2 dl havregryn
5 dl hvetemel
(+ litt til utbaking)
Gjæren løses opp i lunkent vann, tilsatt olje og salt. Har
så i havregryn, fibra og mesteparten av hvetemelet, til passe deig. Heves til
dobbelt størrelse.
Sett ovnen på 225/250 grader
Del deigen i tre kuler som
kjevles flate og deles i snipper (se bilde) etter ønsket størrelse (jeg fikk 8
av hver deigklump).
Fyll 1:
-Kremost,
urter
-Salami
- Rødløk i
skiver
Fyll 2:
-Ost
-Skinke
-Dijon
-Paprika/tomat
Fyll 3:
-Tacorester
(kjøtt, mais, salsa, ost)
(Disse er
nok best varme.)
Rull sammen (klem endene litt, så det blir så tett som mulig) og etterhev. Pensle med egg og ha på pynt (mest for å skille dem): nigellafrø på salami/sesam på skinke/revet ost på tacofyllet. Her kan selvsagt andre frø (med mer) brukes.
Serveres nystekte. Frys ned ønsket mengde når de har blitt
avkjølt.
Mmmmm disse må jeg teste en dag
SvarSlettjupps, de ble veldig bra. kan jo putte mye rart inni dem. kan med fordel lages litt større så det blir plass til mere fyll. fyll er fest vettu ;)
SvarSlett