meksepanne



Fant noen skrukkete småtomater og hadde også litt karbonadedeig som ropte om å bli brukt. Fant også et halvt glass tomatpuré som hadde sett sine bedre dager, innerst i kjøleskapet. Sammen med en boks hvite bønner og litt annet ble dette dagens.


1 ss olje
1 hakket løk
2 fedd hvitløk
(paprika om man har)
200 g karbonadedeig (eller kjøttdeig)
2 ss tomatpuré
2 dl vann
Buljongterning
1 ts greske urter/oregano
2 laurbærblad
1 ss tacokrydder (se lenger ned)
1 boks hvite, røde eller brune bønner (hell av litt av laken)
½ kurv cherrytomater
Chilli/flakes/paste

Stek  løk (paprika)og karbonadedeig i olje, tilsett krydderet tomatpuré og stek litt til. så skal resten i og kok i 10 minutter. Ha evnt mer vann i. Juster med chilli.


Server med rømme/yoghurt/kesam og evnt tortillachips.

Tacokrydder:
Bland og ha på et glass:
3 ss chillipulver
2 ss kummin
2 ss paprika
2 ss løkpulver
2,5 ts hvitløkspulver
2,5 ts chilliflakes
2,5 ts oregano
2 ts pepper
I de oppskriftene jeg har sett er det salt, men jeg liker å regulere det selv når jeg lager maten.

Kommentarer