Skippern ville vel valgt ren spinat til, men her har vi
spedd den ut litt, så den blir med kone- og barnevennlig. Jeg er litt gjerrig
på fettet når jeg lager hvit saus (særlig om jeg har ost eller kraft i), men
det velger man jo selv. Ekstra lett melk bruker vi stort sett, funker sikkert
ikke om man er vant med fetere saker. Men såher gjør nå vi det:
1 boks fiskeboller
Kraften fra bollene
Melk (så det til sammen blir 6 dl)
3 ss hvetemel
½ pk frossen spinat
Salt
Pepper
Muskat
2-3 gulrøtter
½ appelsin
1 klype sukker
Poteter
Evnt karri
Sett på poteter (kokes).
Pisk sammen kraft, melk og mel, og rør mens det koker opp
(teflongryte eller lignende).
La det koke noen minutter med litt røring. La
spinaten smelte i sausen og smak til med revet muskat, pepper og litt salt
(evnt Natvigs).
Når det har småkokt til sammen 10 minutter, has fiskebollene i,
og platen settes på lav temperatur.
Riv gulrøtter, skvis appelsin og bland sammen med litt
sukker.
Dryss gjerne karri over fiskebollene ved servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar