ovnspotetpannekake



En god gammel kjenning som vi stadig kommer tilbake til. Skikkelig husmannskost. Litt kjedelig å raspe poteter og steke alt tilbehøret, men egentlig vel verdt det. Om man ønsker eller har det, kan man gjerne ha ekstra kokvarmt bacon-/ribbefett over ved servering. Det står vi glatt over her. Velger heller å steke purren i det fettet som kommer ut fra baconstekingen.

Pleier aldri bruke oppskrift på pannekakerøren, men tipper det blir omtrent så her (og det ble det):

Ovn på 225 grader

3 egg
4 dl hvetemel (2,5 dl vanlig og 1,5 dl fibra ble det idag)
6 dl melk (jeg bruker som regel ekstra lett)
1 ts salt
Kvernet pepper

Passe med poteter, 6-7 medium størrelse (6-700g)

Visp sammen pannekakerøren. Skrell og riv potetene grov. Dette må gjøres rett før de skal oppi røren, for det blir fort brunt. Ha dette opp i en smurt mellomstor form, bør gå ca 3-4 cm opp på kanten. Stekes ca 35-40 minutter.





Stek i mellomtiden 1 pakke bacon, klippet i biter, sprøtt.







Ta ut og stek en fint oppskåret purre i baconfettet.






Skjær et eple i skiver og stek dette mykt i samme pannen, uten å skylle mellom, evnt bare mer smør i pannen.







Eller på svensk manér; med tyttebærsyltetøy i stedet for stekte epler.

Kommentarer