En god gammel kjenning som vi stadig kommer tilbake til. Skikkelig
husmannskost. Litt kjedelig å raspe poteter og steke alt tilbehøret, men
egentlig vel verdt det. Om man ønsker eller har det, kan man gjerne ha ekstra kokvarmt
bacon-/ribbefett over ved servering. Det står vi glatt over her. Velger heller
å steke purren i det fettet som kommer ut fra baconstekingen.
Pleier aldri bruke oppskrift på pannekakerøren, men tipper
det blir omtrent så her (og det ble det):
Ovn på 225 grader
3 egg
6 dl melk (jeg bruker som regel ekstra lett)
1 ts salt
Kvernet pepper
Passe med poteter, 6-7 medium størrelse (6-700g)
Visp sammen pannekakerøren. Skrell og riv potetene grov.
Dette må gjøres rett før de skal oppi røren, for det blir fort brunt. Ha dette
opp i en smurt mellomstor form, bør gå ca 3-4 cm opp på kanten. Stekes ca 35-40
minutter.
Kommentarer
Legg inn en kommentar