svinete strimler



Har fått dilla på Vietnamaktige smaker. Denne ble skikkelig digg og rasende billig, med strimler til 17 kroner for en pakke. Fin måte å få brukt opp grønnsaker på også. Hva som helst kan jo brukes her. Broccoli, gulrot, løk og paprika er jo grisebillig og passer udmerket. Idag ble det sukkererter i stedet for gulrot, da det hastet mer å få brukt dem.

300 g svinestrimler
Olje
Sukkererter
Broccoli
Paprika rød/grønn
1 rød chilli
3 fedd hvitløk
Ingefær
1 liten rødløk i tynne båter
2 toppede ss brunt sukker
1 ss eddik
2 ss fishsauce
2 ss soyasaus
1 ss hot chillisauce
1 ts sesamolje
(1 ts maizenna)
Cashewnøtter om man har
Servers med ris



Bland kjøttet og 1 ss olje.

Rør sammen sukker, eddik og sausene (og sesamolje).

Rens og del opp grønnsakene etter ønske.

Sett på ris.




Stek kjøttet i 2 omganger og legg det i en gryte eller lignende. Hell over sauseblandingen og kok opp. Stek grønnsakene, inkl hvitløk og ingefær, salte og pepre, og bland ned i kjøttet før servering. Ha i maizennajevning om det blir for tynt. Kok opp.


Kommentarer