Det har blitt litt så som så med søndagsmiddagene i det siste, så det lå et ønske i luften om litt ordentlig kjøtt snart. Er ikke helt sikker på om jeg kjøpte fileten før helgen og glemte det, eller om jeg kjøpte den igår for å ha fest på en hverdag. Uansett kom den på bordet idag. Søndagsmette ble vi også.
Champignonstuing:
Et par sjalottlauk eller 1/4 løk, finhakket
1 ss smør eller olje
250 g champignon i skiver
1 ts hvetemel
2,5 dl matfløte/melk
Soyasaus
Sitron
Pepper
Fjern sener fra kjøttet og skjær i tykke skiver. Krydre det
med pepper, Natvigs og paprika.
Børst vekk jord fra champignonene og del i skiver, og evnt
mindre om de er store.
Fres løken i oljen til den blir gylden, ha i soppen og stek
videre. Ha i litt smør. Stek til det blir brunt og faller litt sammen. Kok inn
med fløte og evnt litt melk. Kan ta mest melk om man vil ha det litt magrere
(da må man i så fall strø litt mel over). Smak til med soyasaus og en skvis sitron.
Forbered resten av tilbehøret. Her ble det broccoli, kokte
poteter, (pommes noisettes,) tomater (og bearnaisse).
Stek kjøttet på middels varme, totalt maks 10 min. Bør være
rosa i midten. La det hvile litt før servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar