Asparges er jo et sikkert vårtegn og nappet det med meg fra
butikken her om dagen. Laks og asparges er jo klassisk og vakkert sammen både i smak og utseende. For variasjon fulgte quinoa i dag og litt annet attåt.
2 dl quinoa
4 dl vann
½ ts salt
½ ”pakke” broccoli
½ bunt asparges
Saft av en halv sitron eller en lime
2 ss soyasaus
2 ss sweet chilli.
Laksefilet i porsjonsstykker
Sitronpepper
Mager kesam
Tzatziki dip miks/gresk dressingmiks
Quinoa skylles i lunkent vann (av en eller annen grunn jeg
ikke husker) og kokes med dobbelt mengde vann og litt salt.
Bland kesam og pulver.
Laksen krydres med sitronpepper.
Rens broccoli og asparges (brekk av nederste delen). Broccolien
deles relativt smått, stilk og det hele, asparges delte jeg i tre. Stekes i
litt olje til det blir mørt. Ha så i hvitløk, sitronsaft, soyasaus og sweet
chilli og la det putre litt til.
Stek laksen i litt olje, noen få minutter på hver side. Så
vidt stekt igjennom.
Legg alle de vakre fargene på tallerkenen.
Kommentarer
Legg inn en kommentar