- Ukens spaghettirett
Etter råvaretilgjengelighet
i egne skap (dvs svinedeigen var ganske så ny).
Det var et
uttalt kjøttønske i dag, og med slunken bok vil det gjerne si kjøttdeig av svin
eller kylling
¼ fennikel
½ rød løk
1 gul løk
3 fedd
hvitløk
2 ss olje
100 g røkt
skinke i små terninger
400 g svine-
eller kyllingkjøttdeig
2 ss
tomatpure
1
buljongterning (kjøtt)
3
laurbærblad
2 ts oregano
Pepper
1 boks
hakkede tomater
1-2 ss worchestershiresauce
1 ss rødvinseddik
En klype
sukker
(Peppermiks)
-
Spaghetti
Oliven
Basilikum
Parmesan
Grønnsakene i
foodprosessor. Freses så i olje med urter.
Etter hvert hakket skinke
og
kjøttdeig, tomatpure og resten.
Putres minimum en halv time.
Som vanlig
kokte jeg spaghettien i godt saltet vann, 1 ts salt pr liter vann. Når jeg
serverer pastaen ved siden av (under) som her, har jeg litt smør eller olje i
etter ar vannet er silt av, så det ikke klebrer. Blander man sausen og
spaghettien er jo det unødvendig.
Lett på
tallerken og topp med oliven, basilikum og ost.
Konklusjon:
Skinken var
egentlig unødvendig, men hadde ikke blitt særlig ny smak uten. Fennikelen druknet
litt, hadde nok med fordel kunnet hatt mer i, men det hadde jeg jo ikke denne
gang. Så altså; like gjerne enten/eller enn både/og, når det gjelder disse
ingrediensene.
Kommentarer
Legg inn en kommentar