Ny pastarettvariant igjen. Billig og sunn og knakende god
ble den også. Tanken var at siden fennikel nærmest er uunværlig i tomatisert
fiskesuppe vil den sikkert være uunværlig i en tomatbasert tunfisksaus, og
akkurat det var den. Fennikelen komplementerer tomaten og tunfisken perfekt.
½ gul løk, finhakket
½ fennikel, hakket
2-3 fedd hvitløk, hakket
2 ss olivenolje
1 boks tomater, klippes i grove biter
2 klyper oregano
1 ss (rød) vineddik
1 ss sukker
Nykvernet sort pepper
1 boks tunfisk i vann (bruk litt av spadet i sausen)
Persille eller basilikum på toppen
Sett på pastavann: 1 ts salt pr liter vann, 4-5 liters gryte.
Rens og skjær opp grønnsakene.
Bruk mesteparten av det grønne på fennikelen.
Fres dem i oljen til de blir myke, ha i oregano,
tomater, eddik og sukker og kok litt inn.
Ha oppi spadet fra tunfisken og pepper
(om man ikke vil
bruke det, er det bare å ta litt salt i stedet).
La sausen koke mens spaghettien
(jeg bruker helst fullkorn, men ble halvt om halvt i dag, justert litt for
forskjellig koketid) blir ferdigkokt
(lurt å brekke spaghettien i to når man har den i gryta, så blir det lettere å
spise og å blande jevnt med saus).
Ha oppi tunfisken et par minutter før servering.
Hell vannet av spaghettien når den er klar. Hiv oppi en
klikk smør eller litt olje (så den ikke klistrer), eller bland med sausen.
Persille eller basilikum (min var frossen,
så måtte blande den i sausen) og parmesan over.
så måtte blande den i sausen) og parmesan over.
Kommentarer
Legg inn en kommentar