-Eller søndagskylling på en mandag.
Sønnen i huset ble 16 på lørdag, og festet da med venner. Med fotballkamp i går, så ble bursdagsmiddagen først i dag. Det er jo opplest og vedtatt at menn elsker kjøtt, flesk og fett, så da tenkte jeg denne måtte være noe. Fritt fra eget hode og Butlers kokebok (Biff Butler)... Litt 70-talls med champignon på boks, men synes liksom det ble mest riktig.
Sønnen i huset ble 16 på lørdag, og festet da med venner. Med fotballkamp i går, så ble bursdagsmiddagen først i dag. Det er jo opplest og vedtatt at menn elsker kjøtt, flesk og fett, så da tenkte jeg denne måtte være noe. Fritt fra eget hode og Butlers kokebok (Biff Butler)... Litt 70-talls med champignon på boks, men synes liksom det ble mest riktig.
1 pk bacon, klippet i biter
Champ, gjerne hele på boks
En gjeng med sjalottlauk
500 g Kylling-/svinefilet
2 fedd hvitløk
1 boks matfløte eller creme fraiche (brukte lettvarianten)
En skvett vann
En skvett vann
2-3 ss soyasaus
1-2 ss Dijon sennep
1/2 buljongterning
(maizena)
(maizena)
En skvis sitron/lime
Litt grønt til pynt (persille)
Jeg kokte Amadinepoteter til og dampet broccoli oppå potetene. Hjemmelaget potetmos passer også godt til.
Stek champignon og bacon i litt olje. Ta det over i en gryte.
Stek så løken, kløyvet i to. Ha litt vann i pannen når de er brune for å koke ut pannen og mykne løken. Putre noen minutter og legg det over i gryten sammen med sopp/baconblandingen.
Ta en klikk smør i pannen og stek kyllingen, delte hver filet i 4 først. Salt, pepper og skvist hvitløk over.
Stek kjøttet i to omganger, dvs halvparten av gangen. kok ut pannen litt igjen, og ha alt i gryta sammen med fløte, buljong, dijon og soyasaus. La det koke noen minutter til det tykner. Ha evnt i litt maizenajevning om det er litt suppete. Smak til med sitron, salt og pepper (og evnt mer soya/Dijon).
Jeg kokte Amadinepoteter til og dampet broccoli oppå potetene. Hjemmelaget potetmos passer også godt til.
mmm denne må jeg teste en dag :D
SvarSlett