frøstekte poteter



Har fått helt dilla på på curryblader, og putter dem både her og der. Denne gangen i ovnsbakte poteter, og der viste de seg å bli en selvfølge fra nå av. Sammen med diverse krydderfrø ble det helt perfekt. Potene fikk ikke være helt alene denne gang. Noen gulrøtter og løk havnet i formen. Andre røtter hadde også passet udmerket.

Jeg brukte:
300 g amadinepoteter (evnt mandelpotet) delt i to på langs, båter/kløfter om de er store
2 gulrøtter i passe biter (ikke større enn potetene)
5-6 sjalottlauk, hele eller delt i to
Olje
Nigellafrø
Sennepsfrø
Kumminfrø
Curryleaves
Salt
Pepper

Ovnen på 225 grader.

Ha poteter, gulrotbiter og løk i en ildfast form.

Noen ss olje og ca 1 ts av hvert krydder, litt salt og pepper has over. Bland godt. Stekes til grønnsakene er myke og har fin farge (ovnavhengig). Son regel tar det mellom 30 og 40 minutter. Vend litt på innholdet et par ganger underveis. Strø evnt litt mer salt, gjerne flaksalt, over.





Kommentarer