Enda fler julerester. Hamstret ribbe på supertilbud før jul, men tradisjonsribbe
blir for tungt nå synes jeg. Sursøttsterkt og svin er en kombinasjon jeg
digger, så noe asiatisk måtte det bli. Googlet meg frem og tok inspirasjon fra
ymse på Youtube. Men oppskriften er fra eget hode, så om noen (lande-)grenser er
krysset her er det grunnen. Tenkte at det kunne bli greit å starte med likt av
hvert, og tallet 3 er jo like godt som noe. Så får jeg heller justere opp eller
ned neste gang (og marinademengden viste seg å passe perfekt til kjøttmengden).
1 hel hvitløk (3 hele hvitløk ville kanskje blitt i overkant)
3 chilli
3 cm ingefær
3 ss brunt sukker
3 ss epleeddik
3 ss soya
3 ss søt soya
3 ss hoisin sauce
3 stjerneanis
-
3 ss olje
Skvis feddene litt flate og fjerne skallet.
Skjær chillien i ringer/skiver. Rør sammen resterende i en stor bolle (minus oljen) og bland
kjøttet og det andre i.
Sett ovnen på 180 grader.
Ha kjøttet i en oljet langpanne, stor nok til at det ikke ligger
oppå hverandre.
Stek i 1 times tid, snu på stykkene i blant. Fres evnt opp litt på
slutten med varmluft. Hell marinaden i en gryte og kok inn, fjern mesteparten av grumset derfra. Om det trengs kan kjøttet grilles et par minutter alene.
Dette ble det beste påskemåltidet :-)
SvarSlettDenne må jeg prøve !!
SvarSlett