påskeribbe



Enda fler julerester. Hamstret ribbe på supertilbud før jul, men tradisjonsribbe blir for tungt nå synes jeg. Sursøttsterkt og svin er en kombinasjon jeg digger, så noe asiatisk måtte det bli. Googlet meg frem og tok inspirasjon fra ymse på Youtube. Men oppskriften er fra eget hode, så om noen (lande-)grenser er krysset her er det grunnen. Tenkte at det kunne bli greit å starte med likt av hvert, og tallet 3 er jo like godt som noe. Så får jeg heller justere opp eller ned neste gang (og marinademengden viste seg å passe perfekt til kjøttmengden).

1,8 kg svineribbe
1 hel hvitløk (3 hele hvitløk ville kanskje blitt i overkant)
3 chilli
3 cm ingefær
3 ss brunt sukker 
3 ss epleeddik
3 ss hot chili sauce
3 ss soya
3 ss søt soya
3 ss hoisin sauce
3 stjerneanis
-
3 ss olje


Fjern svor (og det verste fettet)og del ribben i stykker etter bena.

Skvis feddene litt flate og fjerne skallet.

Skjær chillien i ringer/skiver. Rør sammen resterende i en stor bolle (minus oljen) og bland kjøttet og det andre i.
La trekke 1 times tid på benken eller over natten i kjøleskap.

Sett ovnen på 180 grader.

Ha kjøttet i en oljet langpanne, stor nok til at det ikke ligger oppå hverandre.



Stek i 1 times tid, snu på stykkene i blant. Fres evnt opp litt på slutten med varmluft. Hell marinaden i en gryte og kok inn, fjern mesteparten av grumset derfra. Om det trengs kan kjøttet grilles et par minutter alene.


Server kjøttet med ris, sausen og østersstekte grønnsaker.


Dette ble faktisk knallgodt og akkurat passe sterkt.

Kommentarer

  1. Dette ble det beste påskemåltidet :-)

    SvarSlett
  2. Denne må jeg prøve !!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar