peanøttkylling



Her har vi feiret bursdag idag, med masse kake, gele og annet søtt. Fort gjort å glemme å spise ordentlig mat da, men sulten kom snikende utpå kvelden.Hadde kylling og lyst på noe litt sterkt som ikke var indisk. Inspirert av denne, men med helt andre mengdeforhold og delvis ingredienser ble det da. Hadde et halvt glass peanøttsmør som trengte anvendes, og hadde ikke lyst på noen søtlig rett idag.

Dette brukte jeg:
3 store kyllingfileter eller 4-5 lår (uten skinn)
½ glass peanøttsmør, økologisk
1 tomatboks + tilsvarende mengde vann
2 buljongterninger, kylling og/eller grønnsak-
3 laurbærblad
2 ss tomatpure
2 store løk
3 fedd hvitløk
1 bit ingefær
Chilli, fersk eller flakes
4 poteter, delt i 4
2 gulrøtter i biter

Del kylling i litt store biter. Kjør grønnsakene, ikke poteter og gulrot,  i foodprosessoren.



Ha alt unntatt kjøttet i en gryte, og la det koke opp og putre en drøy halv times tid på svak varme. Ha i kyllingen og putre 30 minutter til. Kyllinglår puttes i gryta litt tidligere, de kan trenge opp mot 40-50 minutter, og tåler adskillig mer varmebehandling.

Ris var bare å mikre, da jeg hadde ferdigkokt i frysen. 


Kommentarer

  1. Blev den som min domoda?? ;)

    SvarSlett
  2. Er det samme? Hadde litt lite peanøttsmør i forhold til oppskriften.. Litt lei den nå, har spist den i 3-4 dager på rad..

    SvarSlett

Legg inn en kommentar