Kikket inn i frys og fant nok noen rester gitt. I smale
tider er jo ingenting bedre enn det. Noen stekte karbiser og ris er jo nesten
middag i seg selv, i alle fall med grønt selskap. Blir jo ofte ”flied lice” av
sånt, så tenkte jeg skulle finne på noe annet, dog stekt dette også. Blir ofte
at jeg sverger til de samme krydderne gang på gang, så tok et dypdykk i
krydderskuffen. Det var ganske så lurt. Her kan man selvsagt bruke urter og
krydder etter egen smak, men moro å eksperimentere med nye kombinasjoner.
Here it goes:
2 fedd knust hvitløk
Olje
½ purre
1 paprika
1 løk
2 gulrøtter (den ene ble spist før den havnet i pannen)
Kokt ris
1-2 ts sennepsfrø (svarte)
1-2 ts sumaq
2 klyper tørkede curryleaves
Salt og pepper
Gressløk, koriander, persille eller lignende
Skjær opp grønnsakene og stek i litt olje i pannen.
Med lokk
kan man ha sterkere varme uten at det svis så lett,
i tillegg til at de blir
fortere myke. Legg til side.
Stek karbonader i terninger i litt olje og knust hvitløk, ha
på pepper.
Tilsett risen og øvrige krydder.
La det frese en stund, og legg
grønnsakene tilbake i pannen,
la alt bli gjennomvarmt.
Klipp over gressløk eller andre urter.
Smakte kjempegodt,
men savnet en klikk yoghurt.
Kommentarer
Legg inn en kommentar