Julen varer jo som kjent til påske, så på tide å tømme skapene for juleremedier. Der fant jeg bl.a kryddersild. Da tenkte jeg det passet å lage sildesalat, men ikke glad i majovarianten eller krem. Da kom frem til denne varianten, inspirert av noe min far lagde ifjor sommer. Frisk og sesongriktig.
300 g kryddersildfilet vannes ut en time
1 rødløk
5-6 poteter, kokte
1 eple
8-10 skiver syltede rødbeter
10-12 skiver sure agurker, eller to hele
3 ss kapers
Lake fra agurk og rødbeter (2-3 ss av hver)
1 ss nøytral olje
1 ss hvitvinseddik (eplesidereddik)
1 ss dijonsennep
Maldonsalt
Nykvernet pepper
Gressløk
Hardkokte egg
Bland sammen ingrediensene til dressingen
Skjær opp alt i små terninger, og vend inn dressingen.
Server gjerne med rugbrød og rømme.
Kommentarer
Legg inn en kommentar