teriyakidruknet kylling




Her jukser vi litt og bruker både hoisin- og teriyakisaus fra flask og.gresk dressingmiks.

3 kyllingfileter
2-3 ss teriyakisaus
2-3 ss hoisin sauce, eller dobbel mengde av en av dem
2 ss fishsauce
1 ss brunt sukker
1 ss hot chilisauce
2 fedd hvitløk
Ingefær
1 chilli
2 ss sesamfrø
2 ss olje
-          - 
Rømme
Gresk miks

Bland gresk dipmiks med rømme og sett det kaldt. Serveres ved siden av kyllingen.

Hakke hvitløk, ingefær og chilli (med frø). 

Frese det i olje.

Kyllingfiletene deles i passe biter og has i gryta. 
La det steke litt og ha i fiskesausen.

Tilsett teriyaki/hoisinsaus og brunt sukker, kok dette noen minutter. 
Ta ut kjøttet og kok inn sausen til sirup, og ha kyllingen tilbake i gryta.

Idag ble disse servert til, men ris og/eller salat passer også bra.

Hadde jo vært fabelaktig å ha hakket koriander på topp, men det visner gjerne før jeg får kjøpt det, så tør ikke ha det liggende så ofte.

Kommentarer