tzatziki



Deilig tilbehør til alt av grillmat, fisk og kjøtt. Super også til ovnsbakte grønnsaker, som en vegetarrett, og som "raita" til indisk og andre gryteretter. 

½ l yoghurt naturell, henges opp så den får rent av litt (eller bruk 3 dl gresk/tyrkisk)
1 agurk.
3 fedd hvitløk
1 liten ts salt
Pepper
( 1 ss olivenolje)

"Heng opp" yoghurten i et kaffefilter eller rent tørkle. Her ble det tørkepapir i et dørslag, da jeg har så små siler og trakter. La den gjerne stå en times tid å renne av, så den blir tjukk og fin.

Riv agurken grovt på jern. Klem ut saften (i et rent kjøkkenhåndkle eller kjøkkenpapir). 


Knus hvitløken flat med en kniv og finhakk dem. Bland alt sammen  og la det trekke smaker en stund (i kjøleskap).

Hell evnt litt god olivenoje over ved servering, og pynt med oliven eller persille.

Man kan selvsagt droppe hengingen (sa blir den mer sausete, men går jo fortere) eller benytte en fetere yoghurt.

Kommentarer