enda mer bulgurrester



Da forsvant ungdommen ut av huset, og pizzakveldskosen ut av døren uten ham. Har ca 17 matbutikker innen en radius på 50 meter og ditto take-away-sjapper, men gadd ikke gå utenfor døren. Da var det å ty til kjøleskapets magre innhold. Valget sto mellom makrell i tomat på knekkebrød og reste-bulgur-tryll. Ikke så vanskelig valg  egentlig.. Makrell i tomat er ikke særlig godt til cognac.

Bulgurrester (ris eller couscous går også bra)
1 pakke bacon
1/4 nykål
1 liten purre
1/2 rødløk
3 fedd hvitløk
Erter
Chilliflakes
Pepper
Maldonsalt
Hakket basilikum/persille
Sitronbåter







Klipp opp baconet og ha i en panne på middels varme. Kanskje man trenger litt olje her. La det bli litt brunt.



Ha oppi strimlet kål, hakket  purre, løk og hvitløk. Stek til det er mykt. Evnt erter eller andre grønnsaker etter eget ønske, man tager hva man haver her. 










Hiv oppi bulguren og varm det skikkelig. 






Krydder må også til, og persille, basilikum eller annet grønt på toppen. Server med sitron eller lime i båter, som kan skvises over etter ønske.




Kommentarer