Det ble ikke noe grilling i helgen, men innvier sommeren nå med potetsalat. Ikke at det er så veldig sommerlige temperaturer verken ute eller inne, men godt med litt vår/sommeraktig mat. Først ute ble en besynderlig kombinasjon av spekesild med potetsalat. Planen var egentlig makrell i dag, da Ica fristet med det, men de var gigastore så følte meg rimelig snytt. Trasket da hjem igjen med uforrettet sak. En gjenglemt spekesildpakke lå og blinket i bunn av grønnsakskuffen og ble prompte vannet ut. Hårdkokte egg, noen mikroskopiske biter rødbeter og ”enkel potetsalat” dertil. Enkel i det at det er litt færre ingredienser enn jeg pleier å ha. Kommer sikkert tilbake med den varianten senere. Har pleid å blande litt på slump, så kanskje like greit å få skrevet den ned.
5-600 g nypoteter, helst (eller andre gode)
1 rødløk
(gressløk)
½ boks rømme
3 store ss majones
1 stor ss Dijon sennep
1 ss sukker
1 ss hvitvinseddik
Pepper
Salt
Koke poteter, avkjøl noe og del opp i litt store biter. Kan gjerne beholde skallet på, i alle fall om det
holder seg nogenlunde helt. Salte i så fall vannet godt for å få smak på det.
Hakk rødløk (og gressløk) og ha det oppi.
Ha så i potetene, nykvernet pepper og Maldonsalt og bland godt.
Kan gjerne stå kaldt noen
timer.
Idag servert med spekesild. Mangler litt grønt til pynt.
Kommentarer
Legg inn en kommentar