fondue bourguignonne



Oppladning til matteeksamen i morgen, med ønskemiddag. Skikkelig digg kosemat.     70 - tallet på sitt beste.

3/4 liter solsikkeolje
Godt biffkjøtt (200 g pr person)
Champignonger delt i to eller fire

Siden det er søndag gjorde vi det litt lettvint idag med tilbehøret. Litt rømme i denne majonesen, pesto, hummus og auberginepesto (de to sistnevnte innkjøpt for anledningen denne gangen).

I tillegg hadde vi sylteløk, fetafylte chilli og marinerte hvitløksfedd. 

Vi pleier alltid ha bakt potet til fondue, men fant ingen egnede poteter, 
så det ble amadine kokt i godt saltet vann 
(et godt valg, da det også viste seg de funket å dyppe i gryta). 

Ellers selvfølgelig salat.

Varm oljen i fonduegryten på komfyren. Hold det varmt på fondueblusset. Viktig å være forsiktig for det er veldig brannfarlig. Vi bruker rødsprit på brenneren, for jeg aldri husker å kjøpe brennpasta.

Kjøtt og champignon (og amadinepoteter) på fonduegaflene og gyv løs. Tilbehøret er det viktigste, alt er lov.



Vel bekomme!


Kommentarer