23 grader og strålende sol betyr lettere mat. Salat er jo perfekt da. Hadde lyst på noe annet enn pastasalat, og salade nicoise er jo godt og litt mettende. Gadd ikke handle så mankerte både ansjos og grønne bønner, men ble nå en slags nicoise likevel. Hadde 5 sukkererter og noen store hvite bønner som erstatning for sistnevnte. Marinerte bønnene så de skulle bli litt mer spennende.
1 ss grov sennep
2 fedd hvitløk
Maldonsalt
Pepper
2 ss hvitvinseddik
5 ss olivenolje (eller fra de
soltørkede tomatene/tunfisken)
(Sukker/honning)
-
Nypoteter eller amadine
4 egg
Tunfisk, helst i olje
Hvite eller røde (kidney) bønner
Sukkererter
Noen soltørkede tomater (eller
middelhavsansjos)
1 løk i skiver
3 tomater i båter
Sorte oliven
Salat (eide kun isbergsalat..)
Oregano/timian eller lignende
Kok egg (10 minutter)og poteter
(ferdig) i samme gryte. Spyl egg og
avkjøl poteter så mye som man har tid
til.
Bland til dressingen i en bolle og ha avrente bønner i
(eller kok grønne
bønner), tunfisken, oliven.
Dander salaten etter ønske,
grønt i bunn.
Pynte med eggebåter og urter.
Bon appétit.
Kommentarer
Legg inn en kommentar