Strengt tatt vil vel dette regnes som tilbehør, men ble
middagen min i dag. Supert på en varm forsommerdag. Tilbehøret til ”tilbehøret”
var også ganske perfekt. Mangler bare litt perlende vin i glasset for å bli
helt maks.
3 dl vann
Salt
1 boks linser
Grønn salat
½ agurk
½ paprika
½ løk
Marinerte hvitløksfedd
2 ss hakkede soltørkede tomater
2 klyper maldonsalt
Pepper
Dressing:
Saft av en halv sitron
2 ts grov sennep
1 ss flytende honning
1 fedd hvitløk, knust
2 ss solsikkeolje
Rør sammen dressingen.
Skyll quinoaen og kok med vann og litt salt til vannet er
absorbert, ca 15 minutter. Ha det på en tallerken for hurtig avkjøling. Skyll
linsene.
Del agurken på langs og ha ut kjernene. Del i terninger, det samme med
paprikaen. Løken i skiver. Bland alt utenom salaten i en bolle.
Legg vasket og snittet salat i en serverings bolle/fat.
Fordel de andre ingrediensene over.
Det perfekte tilbehøret til var den berømmelige
sennepsmajonesen, tzatziki og ajvar. Smakte skikkelig sommer, eller kanskje
bare det var været.
Som tilbehør vil salaten være perfekt til stekt fisk,
grillmat og spicy kjøttboller.
Kommentarer
Legg inn en kommentar