quinoasalat




Strengt tatt vil vel dette regnes som tilbehør, men ble middagen min i dag. Supert på en varm forsommerdag. Tilbehøret til ”tilbehøret” var også ganske perfekt. Mangler bare litt perlende vin i glasset for å bli helt maks.

1,5 dl rød quinoa
3 dl vann
Salt
1 boks linser
Grønn salat
½ agurk
½ paprika
½ løk
Marinerte hvitløksfedd
2 ss hakkede soltørkede tomater
2 klyper maldonsalt
Pepper

Dressing:
Saft av en halv sitron
2 ts grov sennep
1 ss flytende honning
1 fedd hvitløk, knust
2 ss solsikkeolje

Rør sammen dressingen.

Skyll quinoaen og kok med vann og litt salt til vannet er absorbert, ca 15 minutter. Ha det på en tallerken for hurtig avkjøling. Skyll linsene. 

Del agurken på langs og ha ut kjernene. Del i terninger, det samme med paprikaen. Løken i skiver. Bland alt utenom salaten i en bolle.

Legg vasket og snittet salat i en serverings bolle/fat. 
Fordel de andre ingrediensene over.

Det perfekte tilbehøret til var den berømmelige sennepsmajonesen, tzatziki og ajvar. Smakte skikkelig sommer, eller kanskje bare det var været.

Som tilbehør vil salaten være perfekt til stekt fisk, grillmat og spicy kjøttboller.

Kommentarer