Det er så lettvint å lage egen majones når man har
stavmikser. Gjør det likevel altfor sjelden. Er jo veldig godt, men vanskelig å
få brukt opp om det ikke skal serveres mange. Fant en oppskrift i Rimis matblad
i dag som jeg fikk lyst å teste ut. En variant med hvitløk og sennep, og masse
sitron. Denne gangen brukte jeg saft av 3/4 sitron, og det ble ganske friskt, så kan være lurt å begynne med en halv.
Jeg pleier å bruke hele egget når jeg lager majones, får aldri til å
bruke opp hvitene ellers.
5-6 fedd hvitløk
Saft av en sitron
3-4 dl olje (gjerne blanding av oliven og solsikke/raps
eller lignende)
3 ss grov sennep (ikke søt)
½ ts maldonsalt
Nykvernet pepper
er det så enkelt? må jeg teste når jeg har 2 fungerende hender igjen :)
SvarSletter så enkelt at man ikke trenger hender, iallefall ikke to ;)
SvarSlett