svinekål



Det er så kjekt med svinedeig. Spesielt liker jeg prisen. I tillegg synes den passer til mer enn vanlig kjøttdeig gjør. Er også fin å blande med den vanlige. Fargen på retten blir som regel litt kjedeligere med svinedeig, men det får man prøve å kamuflere med stæsj og krydder.

400 g svinedeig
1 ss olje
1 løk
3 fedd hvitløk
½ -  ¾ nykål
Salt
Pepper
1,5 dl matfløte  
4 ss teriyaki saus
1 ss hot chili sauce
Timian eller curryleaves
Et par håndfuller erter om man ønsker, mest for fargens skyld..

Stek kjøttdeigen i oljen mens du strimler løk, 

kål og hvitløk

og hakker timian.

Når kjøttdeigen er stekt, ha først i løken og fres videre. 

Når det er blitt litt brunt er det kål og hvitløk sin tur, 
sammen med salt og pepper. 

Når kålen har fant litt sammen og gjerne fått litt farge, 

er det tid for sauser, fløte, urter og erter. 
La det hele koke 5 minutter, og smak til.

Ris/bulgur/quinoa/kokt potet eller ingenting til.



Kommentarer