ertebertepuré



Ble visst en liten middag nr to idag. Etter en næringsrik helg (not) var det på tide med noe sunt og godt igjen. Jeg tærer fortsatt på disse ertene, så det ble tilbehør til mandagsørreten idag. Tror jeg innvilger meg en ertepause etter dette. Har lurt dem inn i alt denne uken..

1 liten klikk smør
2 sjalottlauk
1 liten pose erter (350 g)
1/2 terning grønnsaksbuljong (eller kylling)
1 dl vann
2 ss mager kesam (kremost urter)

Fres hakket løk i smør og tilsett erter. Eller kok løken med ertene om man ønsker "smalere" versjon. Hell over buljongen. Koke et par minutter. Smak til med pepper (evnt salt).

Kjør til puré (stavmikser er enklest her). Rør inn kesamen. Så var det ferdig.

Ørret ble pudret med paprikapulver, gurkemeie og sitronpepper før steking, derav farven.







Kommentarer