fiskepinner



Frosne fiskepinner fra butikken inneholder knapt fisk og har ikke vært i bruk hos oss siden sønnen i huset var mindre. Selv har jeg aldri vært særlig begeistret for disse pinnene, blir for mye fett og lite innmat. Likevel fikk jeg lyst å prøve å lage dette selv, og sånn gikk det:

350 g renskåret fisk (brukte frosne ryggfileter)
Salt
Saft av ½ sitron
3-4 ss hvetemel
2-3 ts paprikapulver
2 egg
4-5 ss strøkavring
2-3 ts sitronpepper
Hakket persille
3 ss olje
1 ss smør

Fisken halvtines og skjæres i passe ”strimler”. Press over sitron og strø litt salt på.  

Finn frem 3 tallerkene og ha mel og paprikapulver i én,
2 sammenpiskede egg i den neste 

og karving med sitronpepper og hakket persille i den siste.


Ha en fiskebit av gangen først i melblandingen, 

så i pisket egg, og deretter  over i kavring tilsatt sitronpepper og hakket persille. 

Pass på at alle sider blir dekket i alle operasjonene. 

Stek i olje og smør på middels varme, noen minutter på hver side.

Sweet chilisauce, tzatziki, ovnsbakte potet/søtpotbåter og broccoli hadde vi til i dag.
 - Og det smakte aldeles fortreffelig. 

Kommentarer