Et standard tilbehør her i huset, både til hverdags og fest. Innholdet anpasses anledning og kjøleskapsinnhold (og økonomi). Supert og friskt tilbehør til tyngre retter med ost og fløte (som dagens ostesufflé eller f.eks spaghetti carbonara, samt fisk og kjøttretter). Til tomatbaserte retter droppes gjerne tomatene.
1 fedd hvitløk
Grønn salat (gjerne flere typer)
Tomater
Paprika
Rød eller gul løk
Balsamico eller rødvinseddik
Så god olje som man har (oliven, raps, fetamarinade eller
lignende)
Maldonsalt
Sort pepper
Gjerne også reddik, paprika, avocado, feta og/eller oliven om man besitter det.
Gjerne også reddik, paprika, avocado, feta og/eller oliven om man besitter det.
Skyll salat og grønt. Riv opp store salatblader og del
grønnsakene etter ønske. Ikke altfor små biter.
Jeg bruker å ha tomater i båter eller store terninger, løk
og paprika i strimler.
Del hvitløksfeddet i to og gni inn salatbollen med
snittflatene. Bruk gjerne litt makt så feddet moser seg. Bitene lar jeg ligge i
bollen. De kan man fjerne om man ikke ønsker knaske rå hvitløk.
Legg salatbladene i bollen, ha over tomatene, løken, paprikaen, (avocadoen,)
et par klyper flaksalt, noen runder på pepperkvernen,
1-2 ss balsamico og 2-3 ss olje. Bland dette godt.
Toppes evnt med reddik, feta og oliven. Man kan også bare blande dressingen med salatbladene og dandere resten oppå om man vil oppnå et penere resultat.
En større bolle ville gjort det lettere å blande, og se penere ut, men det gadd jeg ikke klatre opp å hente idag.
Kommentarer
Legg inn en kommentar