I mangel av grillvær, ble det innendørs sankthanskos. Halvveis sommerlig smakte det også. Mye av dette kunne også blitt tilberedt på grill om været hadde tillatt det.
Biffkjøtt etter ønske til 2 pers
2 ss grønn
pepper
2 ss sort
pepper
1 ts sorte
sennepsfrø
Maitre d'hôtel smør
150 g smør (dette rekker selvsagt til fler)
2 fedd hvitløk (ikke gedigne)
2 fedd hvitløk (ikke gedigne)
1 bunt persille
Sitronsaft < ½ sitron
Flaksalt
Pepper
Grønnsaker
1 ss olje
1 ss olje
2 vårløk
150 g champignong
1 neve sukkererter
2 fedd hvitløk
Bakt tomat
og løk
1 tomat
1 løk
Oregano og basilikum e.l.
1 løk
Oregano og basilikum e.l.
Griljermel
Olivenolje
S & p
Smøret kan godt lages god tid i forveien.
Temperer smøret (romtemp),
og rør sammen med hakket
persille, sitronsaft og finhakket hvitløk samt salt og pepper.
Legg på folie/matpapir og form til
en pølse.
Legg kaldt, kan gjerne fryses (tas da ut derfra ca en time før bruk).
Sett på ovnen (250 grader) og del løk og tomat i to, og ha
over i ildfast form.
Krydre begge, og ha brødsmuler på tomatene. Ha litt
olivenolje over.
Sett formen i ovnen en halvtimes tid. De skal i alle fall bli
gylne og myke.
Legg frem biffene og tørk godt av dem.
Mortre pepper og
sennepsfrø (ha i frøene etter hvert).
Ha godt med pepper på begge sider av
kjøttet.
Når alt er klart svis biffene i olje på sterk varme.
Vi spiser
biffene ganske rå, men det er jo en smaksak.
Kommentarer
Legg inn en kommentar