søndagsrisbrunsj



Kaffe og brioche på sengen tidlig, men sulten snek seg på etterhvert. Da ble det senfrokost etter man-tager-hva-man-haver-prinsippet. Etter en uke med knekkebrød og matpakke er det da godt med noe varmt.

1 ts olje
Litt hakket løk
1 lite fedd hvitløk
1 porsjon kokt ris (har som regel noen porsjoner ferdigkokt i frysern)
5 skiver skinke
2 håndfuller erter
1 tomat
2 egg
Hakket timian
1 klype curryleaves
1 ss soyasaus
Pepper
Noen dråper sesamolje (valgfritt)
Hot chillisaus til servering


Ha olje i en teflonpanne (dvs jeg brukte gryte, da jeg ikke gadd vaske stekepannen). Knus hvitløksfeddet flatt med en kniv, ha det og løken i oljen og stek til det mykner.

Tilsett risen og ertene og stek litt til. Gjerne timian og curryleaves på dette tidspunktet. Etterhvert skinken i biter. Stek så det er skikkelig gjennomvarmt.

Da er det tid for egg, tomat (i biter), soyasaus, sesamolje og pepper. Eggene trengs ikke blandes først (=mindre oppvask). Det er bare å røre rundt til det stivner.

Serveres med chillisaus. Det ble litt mye, så er nok til to om man ikke har oksehunger.


Kommentarer