søtsure svineslintrer



-  Nei, svinestrimler mener jeg selvfølgelig.
Litt kjøttsulten i dag. Er noen uker siden siste kjøttmiddag (ja, jeg vet at fisk er kjøtt...blablabla…). Blir ofte fristet av billige strimlete svineslintrer. Glemmer fra gang til gang at de sjelden er særlig noe stas. Blir så fryktelig fort for mye stekt og dermed seige. Noe helt annet er når man skjærer sine egne av renskåret kjøtt. Det gjorde jeg ikke i dag…  Smaken var det ikke noe å si på heldigvis.

2 ss ketchap manis (søt soyasaus)
2 ss soyasaus
2 ss eddik (vanlig hvit)
2 ss brunt sukker
2 ts hot chilisauce (sriracha)

Sauseingrediensene røres sammen i en liten skål.


300 g svinestrimler
1 ss sesamolje
1 ss solsikke olje e.l
½-1  paprika
1 liten løk
2 vårløk
1 neve sukkererter (ca  ½ pakke)
3 fedd hvitløk
1 ss olje

Bland kjøttet med sesamolje og solsikkeolje og sett til side.

Grønnsakene deles opp i passe biter og stekes i oljen.

Kjøttet stekes kjapt i pannen og hell sausen over. Bland grønnsakene nedi og kok et minutt. Ta opp kjøtt og grønnsaken og kok inn sausen før alt kommer i retur. 

Bland godt og server. Ha gjerne hakket koriander over. Ris eller risnudler passer fint til.




Kommentarer