Et yndet tilbehør til laks eller kjøttboller her i heimen (i alle fall blant meg). Idag ble det servert til indiskinspirerte svinespidd. Er egentlig kjempegodt som egen rett også. Bør ha saus/dipp til, som f.eks aioli, tzatziki, ajvar, sennep/hvitløksmajones og/eller denne.
1 gulrot
½ - 1 søtpotet
1 fennikel
1 rødrøk
6-8 fedd hvitløk
1-2 ss honning (flytende)
En klunk olje
Saft av en halv lime/sitron
(En klunk hvitvin)
Et par klyper kumminfrø
Et par klyper maldonsalt
Pepper
Sett ovnen på 225
grader.
Alt renses og skjæres i biter og båter. Hvitløksfeddene beholdes
med skall på. Ha alt i en ildfast form og bland godt (kan blandes i en pose, så
blir det mindre griseri).
Stekes 30-40 minutter eller mer, spørs på ovn og størrelse
på bitene. Vend grønnsakene en gang eller to underveis så de ikke svir seg. Kjenn
med en kniv om de er myke. Jeg må ofte frese opp med litt varmluft for å få
fortgang på sakene.
Kommentarer
Legg inn en kommentar