en pastagrateng



Klassisk middag, iallefall med barn i huset. Billig og godt er det også. Dagens versjon var med bacon og broccoli. Her er det bare å pøse på med skinke eller kylling for den som foretrekker mer kjøtt, eller har bedre råd.

1 ss olje
1 pk bacon
1/2 stor løk
2 fedd hvitløk
1/2 kyllingbuljongterning
1 dl matfløte
3 dl lettmelk
Maizennajevning av 2 toppede ts maizenna og 2 ss vann
2 ss soyasaus
Pepper
Basilikum
Persille (eller andre urter)
5 dl pasta (fullkorn makaroniskruer idag)
250 g broccolitopper (fryst) eller tilvarende frisk (gjerne med noe av stilken)
Nok osteskiver til å dekke formen

Kok opp vann til pastaen og ha i salt når det koker. Pastaen kokes etter veiledning på pakken. Når det står igjen et par minutter er det på tide å ha oppi broccolitoppene. Sil fra vannet.

Klipp bacon i strimler og hakk løken. Stek dette sammen i oljen til det får fin farge. Ha så oppi hakket hvitløk og fres et minutt til. 

Hell i melk og fløte og tilsett buljongterning og soyasaus. Kok opp. Jevn med maizennaen til "vellingkonsistens". Ha oppi hakkede urter 

og bland med pasta/broccoli. Noen runder med pepperkvernen må også til.

Ha blandingen i en smurt ildfast form, legg ost på og stek ved 225 grader til det bobler og er gyldent (20-25 minutter). 

Server med f.eks en tomatsalat


Kommentarer