grillsvin i fanta



På hytta med kun båtforbindelse til butikk må man i uværstider "tage det man haver" for at det skal bli middag. Dette setter fantasien i sving, og det er jo morsomt, iallefall når det funker. Svinekjøtt hadde vi liggende på frys, og en skvett "dau" fanta i kjøleskapet som fant veien til marinaden sammen med en rødvinslant. Kjøttet tredde vi på spyd, men det er slett ikke nødvendig.

Marinaden:
1 dl rødvin
2 dl fanta (classic)
0,5 dl olje (den man har)
2 ss hot chilli sauce
1 rød chili i skiver
2 hvitløksfedd i skiver (knuser dem ett først med kniven)

















Bland dette i en bolle og ha i:
Ytrefilet av svin i skiver 1-1,5 cm tykke (evnt kyllingfilet), ca 200 g pr snute

Kan ligge i romtemperatur i en times tid, eller i kjøleskap om det blir lenger.

Tre dem på spidd. Salte og pepre lett før grilling.

Grilles et par minutter på hver side.

Serveres med ønsket tilbehør.

F.eks nykål i folie og tzatziki.

Kommentarer