lam spaghetti (saus)



Hjem fra ferie til tomt kjøleskap. Hadde heldigvis kjøttdeig på frys, ferdigstekt sogar. Godt med vanlig spaghetti etter så mye grilling. Med diverse andre smårester fra hytta ble det et eminent måltid. Mistenker at deigen var av lam, men godt var det iallefall (eller kanskje nettopp derfor).

1 stor løk, hakket
3 fedd hvitløk, hakket
1 ss olivenolje
Noen stilker timian (plukkes ut før servering) eller 1 ts tørket
400 g kjøttdeig (lam eller okse)
100 g tomatpure
1 buljongterning (okse)
1 dl rødvin
1 tomat i små terninger
2-3 dl vann
0,5 dl melk
Pepper
Basilikum
Persille


Løk og hvitløk stekes i olje før kjøttdeigen kommer i. Stek videre til den er gjennomstekt, min var allerede stekt, så da slapp  jeg det. Ha tomatpureen oppi og fres noen minutter.

Så er det tid for timianen, tomat, rødvin, buljong og vann. La det putre minst en halv time. Fyll på med mer vann om det blir for tjukt. Rund av med en skvett melk.

Pepre og ha oppi hakkede urter. 

Serveres med spaghetti og parmesan.

Kommentarer