Saumfarte frys og kjøleskap med riktig så bra fangst. Scampi, kokt ris og nesten en hel lime, i tillegg til ymse grønnsaker. Tinte og skrelte scampiene og la dem med diverse til marinering.
2-3 ss sweet chillisaus
Saft av ca en lime
1 ss eddik
2 ss lys soyasaus
Ca 2 ts sesamolje
2 fedd hvitløk, hakket
Bland sammen marinaden og ha den over scampiene. Sett kaldt om det skal stå en stund.
Grønnsakene:
1 ss olje
Thai wokblanding, ca 1/2 pose
Broccolitopper, et par håndfuller
2 fedd hvitløk, hakket
Salt
Pepper
4 ss hoisinsaus
1 ss eddik 7%
1 ts chillipaste
Ha olje hvitløk og grønnsaker i en stekepanne på full guffe. Jeg hadde jo frosne grønnsaker, så mye vann skulle fordampe. Når det hele har blitt tørt og varmt er det tid for krydder og sausesaker.
Fres det skikkelig opp og legg på et fat.
Nå er det tid for scampiene. Pannen trengs ikke vaskes for de skal i med marinade og det hele. De trenger vel et drøyt minutt eller to på hver side, til de såvidt har stekt igjennom.
Ha dem over i en skål.
Server ris til. Jeg hadde ferdig kokt i frysen, så var bare å mikre den noen få minutter.
Kommentarer
Legg inn en kommentar