Deilig og friskt tilbehør til kveldens texmex, men passer også til det meste av stekt/grillet kjøtt og fisk eller som dipp til grønnsaker eller chips.
Nok til to:
1 avocado (spisemoden)
1/4 løk
1 tomat
1/2 chili
1 fedd hvitløk
Skvis lime/sitron
Maldonsalt
Pepper
(1 ss rømme)
Del avocadoen i to og spa ut kjøttet med en skje (ta vare på stenen). Ha dem i en liten bolle og mos dem men gaffel. Fjern stilkfestet på tomaten og del også denne i to. Skrap ut frøene, disse skal ikke med, og skjær i små terninger. Løk, hvitløk og chilli finhakkes.
Ha alt i bollen og bland godt. Smak til med lime/sitron, salt og pepper. Om man ønsker den mer kremete kan man ha i en skje rømme.
Om den skal oppbevares litt legges stenen oppi røren (da blir den ikke så lett misfarget), dekk til med plast og sett i kjøleskapet.
Kommentarer
Legg inn en kommentar