Når vi griller pleier jeg ofte slenge poteter og grønt i folie på grillen mens vi venter på at den skal blir skikkelig varm. Snakker om kullgrill her. Da er innholdet i pakkene som regel ferdig, og man får plass til kjøtt eller fisk på grillen. Kan gjerne lage en pakke med potetbåter og ymse løk, og en med grønnsaker man måtte ha liggende. Et par nylige eksempler her.
Pakke 1:
1 nykål i store biter
2 neper i båter
1/2 løk i båter
5-6 hvitløksfedd, hele
1 rød paprika, i biter
Timiankvaster
Salt & pepper
Honning
Olje
Pakke 2:
Poteter i båter (vasket, men behold skinnet på)
7-8 hvitløksfedd (med skallet)
Persille
Timian
Salt & pepper
Olje (gjerne olivenolje)
Her bruker man det man har både når et gjelder grønt og krydder. Kan gjerne tilsette vin, sitron eller lignende også. Det eneste man må ha i er olje og litt salt.
Pakk godt inn i aluminiumsfolie. Ta to lag om den er tynn. Da er det bare å legge den på grillen, den skal ikke snus underveis. Smaker godt med en dipsaus eller kryddersmør til. Trenger forsåvidt ikke noe kjøtt eller fisk til, men da er det jo dumt å ha tent på grillen... Men sikkert ikke noe i veien for å slenge pakkene inn i stekovnen.
Kommentarer
Legg inn en kommentar