Fant denne oppskriften på nettet en gang og tenkte det var gøy å prøve. Ketchup er noe vi bruker fint lite, men tenker en hjemmelaget en har større bruksområde. Dessuten er denne faktisk veldig sunn, med så mye tomat og lite sukker. Vel verdt å teste ut. Dette er en ganske liten porsjon, men kan jo dobles eller mer om den faller i smak. Til sommerens grillmat går det gjerne litt mer enn ellers, men den er også fin å fryse ned.
1/2 stk løk finhakket
2 1/2 g ingefær
1/2 fedd hvitløk
1 1/2 ss olje (oliven eller raps)
1 1/2 ss tomatpuré
1/2 ts karri
1 boks hakkede tomater (hadde bare hele, så klippet den litt opp)
1/2 dl eplejuice
1 ss sukker
1 ss eplecidereddik
Salt og pepper
Varm oljen i en kasserolle og fres løk, hvitløk og ingefær.
Ha i tomatpuré og karripulver og fres videre i ca 3 minutter.
Tilsett hakkede tomater, eplecidereddik, eplejuice og sukker. La blandingen koke i 30 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kjør stavmikseren ned i gryten, så ketchupen blir jevnet.
Ha over på nøye rengjorte glass Oppbevares i kjøleskap. Jeg la det ene glasset i fryseren til senere bruk. Tipper det ikke holder så lenge i kjøleskapet
Den ble skikkelig digg, og passer til klart mer enn hamburger. Her er det jo bare å eksperimentere med andre krydder eller chilli etter egen fantasi.
Kommentarer
Legg inn en kommentar