rissvinboller



Jeg elsker å få brukt opp rester, og denne gangen var det overbliven ris fra igår. Den hadde jo allerede vært frosset, så måtte nesten bruke den kjapt. Kjøttboller sto på planen dag, så da puttet jeg risen likegodt oppi deigen istedet for brød/rasp.

Ca 2,5 dl kokt ris
1 løk
1 kinahvitløk eller 2-3 fedd
1 egg
1/2 pk Tine urteost
400 g svinekjøttdeig (evnt kyllingdeig)
1 dl yoghurt naturell
1 dl vann
1 ss soyasaus
1-2 ts spisskummen
1-2 ts paprikapulver
1-2 ts sennepsfrø
2 klyper flaksalt
Sort pepper

Kjør ris, løk og hvitløk i foodprosessoren til det er findelt. 

Ha så i ost og egg og kjør videre noen sekunder. 

Ha over i en bolle, primært av plasshensyn, 

og bland med de resterende ingrediensene. 

Form til boller i ønsket størrelse med to skjeer. Stek dem så fint brune i olje og ha over i en form for ettersteking (ca 200 grader i 15 minutter) mens man lager tilbehøret. De ble ganske myke, så man må være litt forsiktig. Tror jeg neste gang skal ta litt potetmel eller lignende i for å holde dem bedre sammen. Smaken var dog upåklagelig. 

Vi hadde potetstappe og broccoli til. Smaker godt med en dipp til, enten en rømme- /yoghurtbasert, ajvar eller som oss denne gang; en asiatisk dippsaus (fra flaske).

Kommentarer