Nok et smaklig sommermåltid fra øya. Greskinspirert denne gangen. Vi brukte svinekjøtt, men kylling går også fint her.
1 sitron
1/2 stor løk delt grovt opp
4-5 hvitløksfedd i skiver
1 dl olje
1-2 ts spisskummen
5-6 kvaster timian
3-4 grener sitronmelisse
1 ss honning
Pepper
Trespidd
Ledd spiddene i vann en stund så de ikke så lett tar fyr på grillen.
Skvis saften av sitronen og bland med resten i en bolle. Kjøttet deles i passe biter og legges i marinaden. La det stå å godgjøre seg en times tid i romtemperatur, eller i kjøleskap om det skal ligge lenger.
Træ kjøttet på spiddene. Jeg hadde bitene av løken fra marinaden mellom kjøttbitene.
Server med grillede grønnsaker og poteter i tillegg til tzatziki og gjerne ajvar. Vel bekomme.
Kommentarer
Legg inn en kommentar