vegetarcurry



Hadde mange fine grønnsaker liggende og høstlig vær ute, så da passet det fint med en currygryte. Med linser og fløte blir retten fyldig og mettende.

1,5 dl røde linser
2 poteter
1/2 blomkål
1 aubergine
1 paprika
1 løk
2 kinahvitløk, hakket
3 tomater
2 ss indisk krydder (se bilde under)
1 ts kummin
6 nellikspikre
1-2 kanelstenger
1/2 terning grønnsaksbuljong
1,5 dl matfløte
Ca 1,5 dl vann
1/2 bunt koriander, hakket
1-2 ts garam masala

Kok linsene møre i omtrent en halv liter vann og sil fra vannet. Dette tar ca 10-15 minutter.

Kutt poteter og grønnsaker i ønskede biter. 


Begynne med å steke poteter, løk og aubergine. 



Ha så i paprika, blomkål og krydderne. 

Når dette har fått farge er det tid for hvitløk, tomat og linser, 
så buljong, vann og fløten. 
La det koke til grønnsakene er blitt møre. 
Mulig det trengs mer venn etterhvert.

Dryss over garam masala og koriander. 

Server med mangochutney, strimlet løk og ris eller nan.

Kommentarer