fårikål i römertopf



Det er jo ikke vits å tukle med fårikål, i allefall ikke med årets første, men med sist ukes römertopflam friskt i minne fristet det å teste denne metoden på klassisk fårikål. Nå er ikke min römertopf så stor, men plass til mat til ca. fire personer. Fulgte standard oppskrift, bare med litt mindre vann. I tillegg skar jeg kålen i litt mindre biter. 

Dette fikk jeg skvist nedi gryten:
1,3 kg fårikålkjøtt
1 kg kål
1-2 ss hel sort pepper
1-2 ts salt
2 dl vann

Legg gryten i vann minimum en halv time (lenger om den er ny, lurt å lese bruksanvisningen om man er usikker).

Tørk av kjøttet og del i mindre stykker om det trengs, ca 6x6 cm. 

Ta av ytterste laget på kålen, skjær i båter. Del båtene i to på tvers. Skjær bort stilkfestet.

Legg et lag kjøtt i gryten, med den feteste delen ned. Strø på litt salt og pepperkorn. Legg på et lag kål, og ha litt salt og pepper her også.


Gjenta med et lag til med kjøtt og kål. Hell over vannet og sett på lokket. Sett gryten inn i kald ovn, skru den på 200 grader og la den stå i 2 1/2 til 3 timer.

Server med poteter og gjerne et persilledryss.

Har man plass i gryten er det like greit å ha poteter oppi fra start, så blir det jo enda enklere. Ville da delt dem i to først. 

Kommentarer